Harry Potter 6

Harry Potter und der Halbblutprinz

Harry Potter 6 filminin bilgileri

Harry Potter und der Halbblutprinz

Harry Potter 6 2009 7.6 Dublaj & Altyazı
Film Süresi

153 Dakika

KategoriFantastik FilmlerHarry Potter Serisi | Harry Potter FilmleriMacera FilmleriTürkçe DublajYabancı Film Yönetmen

David Yates

Oyuncular

Daniel Radcliffe, Michael Gambon, Dave Legeno, Elarica Johnson, Jim Broadbent, Geraldine Somerville, Bonnie Wright, Julie Walters, Rupert Grint, Emma Watson, Helena Bonham Carter, Helen McCrory

Voldemortun etkisi hem Muggle dünyasında hem de büyücüler dünyasında artmaya devam ediyor. Ve Hogwarts artık büyücü ailelerin çocukları için tercih ettikleri bir okul olmaktan çıkmıştır. Bunun farkında olan Harry her ne kadar Hogwarts’a dönmek istemese de, müdürlüğe geri dönen Albus Dumbledore Harry’nin daha alacağı eğitimler olduğunu ve önündeki savaşa hazırlanması gerektiğini düşünmektedir. Bir eğitim yılı boyunca Voldemort’u alt etmenin yollarını birlikte ararlar.

Serinin 6. Filmi olan Meles Prens’te aşk sahneleri de oldukça fazla görülüyor. Severus Snape’in Lilly’e olan aşkının yanı sıra, Harry ve Ginny arasında ki aşk tohumları da yeşeriyor. Lavender Brown ile aşk yaşamaya başlayan Ron, Hermione’nin ona olan aşkını görmez. Bu nedenle kızlar arasındaki çekişme de filme konu olmuştur.

Ancak tüm bunların yanı sıra bir öğrenci, Tom Riddlekaranlık bulutları tüm evrene yaymaya başlamaktadır. Harry Potter film serisinin 6. Filmi Harry Potter ve Melez Prens büyük bir hayran kitlesiyle birlikte hâla nefes alan bir efsane olarak varlığını sürdürmeye devam ediyor. 15 Temmuz 2009 yılında ilk kez seyircilerle buluşanfilm,  hâla bir çok televizyon kanalında seyircileri ekran başında buluşmaya devam ediyor.

Harry Potter ve Melez Prens 2009 yapımı film ilk kez  15 Temmuz 2009 günü seyircisiyle buluşmuştur. David Yates’in yönetmen koltuğuna oturduğu Harry Potter serisinin 6. filmi olan Harry Potter ve Melez Prens bir fantastik kurgu ve macera filmidir. Harry Potter ve Melez Prens filminde rol alan oyunculardan bazıları Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley), Emma Watson (Hermione Granger), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Maggie Smith (Profesör Minerva McGonagall), Alan Rickman (Sirius Black) gibi ünlü isimlerdir.

Harry Potter ve Melez Prens filminin çekilmeri ABD ve İngiltere de gerçekleşmiştir. Ödüllü yazar  J.K Rowling’in kaleminden çıkan bu baş yapıtın sinemaya uyarlaması olan film, sizlere fantastik dünyaların kapılarını sonuna kadar aralar. Her yaş grubu insan kitlesine hitap eden bir başyapıt olan Harry Potter serisinin ünü tüm dünyaya  yayılmıştır ve  yıllardır severek takip edilen bir film serisidir. 

Filme Yorum Yaz
Yorumlar
25.10.2022
Ben hepinizden çok seviyorum
24.08.2021
hey zyba bikere ban Harry pottery sandan daha cok sewiyorum
24.08.2021
ban harry pottera asygym