FIFA’nın İç Yüzü

FIFA’nın İç Yüzü filminin bilgileri

FIFA Uncovered

FIFA’nın İç Yüzü 2022 7.5 Yabancı Dizi
Film Süresi

221 Dakika

Kategori2022 FilmleriBelgesel FilmleriNetfilix FilmleriSuç FilmleriYerli ve Yabancı Diziler Yönetmen

n/A

Oyuncular

Mary Lynn Blanks, Sepp Blatter, Guido Tognoni, David Conn, Ken Bensinger, Amanda Davies, Jean-Philippe Leclaire, Sunil Gulati, Juca Kfouri, Jérôme Valcke, Mel Brennan

Netflix dijital içerik platformu, FIFA yolsuzluğu hakkında bomba etkisi yaratacak bir belgesel yayınlamaya hazırlanıyor. Futbolun en üst kurumunun mirasının ve güç mücadelelerinin izini sürecek olan FIFA’nın İç Yüzü adlı belgesel dizisinin fragmanı yayınladı. Tanıtım fragmanı oldukça ilgi, gören bu belgesel 9 Kasım 2022 tarihinden itibaren yayınlanamaya başlayacak. Eski Başkan Sepp Blatter döneminden bu kış Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmanın ardındaki politikalara kadar, son derece heyecan verici bir program olacağa benziyor.

Fragman, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları için geri dönülmez bir şekilde yolsuzlukla lekelenmiş bir ihale süreci de dâhil olmak üzere, FIFA'nın son on yıldaki en uygunsuz anlarından bazılarını keşfetmeyi vaat ediyor. ABD Adalet Bakanlığı 2015 yılında 14 üst düzey futbol yetkilisini rüşvet, haraç, ve kara para aklamayı da içeren bir dizi suçlamayla itham etti. Geçtiğimiz yıl Adalet Bakanlığı ilk kez Rusya'nın 2018 ve Katar'ın 2022 adaylığı için doğrudan çalışan yetkililerin oy karşılığında FIFA yetkililerine rüşvet verdiğini açıkladı. Bu konulara odaklanan belgesel şimdiden oldukça merak ediliyor.

Ev sahipliğinin Katar'a verilmesinden, ülkenin işçi haklarına ilişkin hükümet politikalarına kadar, bu yıl ki Dünya Kupası'nı çevreleyen çok sayıda tartışma var ve bunlar şu anda bile bitecek gibi görünmüyor. Belgesel, Katar Dünya Kupası'nın ihale sürecini ve Katar ihale komitesi ile FIFA arasındaki rüşvet iddialarını inceleyecek. Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter tüm bu sürecin baş sorumlusuydu ve dizi onun faaliyetlerine ve kararlarına yakından odaklanacak.  Futbolun çalkantılı dönemlerine şahit olacağınız bu belgeseli sakın kaçırmayın.

Filme Yorum Yaz