Yeşil Dev 1 filminin bilgileri

Hulk

Yeşil Dev 1 2003 5.6 Türkçe Dublaj
Film Süresi

138 Dakika

Ülke

Amerika Birleşik Devletleri

KategoriAksiyon FilmleriBilim Kurgu FilmleriFilm izleTürkçe DublajYabancı Film Yönetmen

Ang Lee

Oyuncular

Eric Bana, Jennifer Connelly, Sam Elliott, Josh Lucas, Nick Nolte, Paul Kersey, Cara Buono, Todd Tesen, Kevin Rankin, Celia Weston, Mike Erwin, Lou Ferrigno, Stan Lee

Bruce Banner adlı kişinin liderlik yapmış olduğu son derece gizli olan bir çalışma, ülkedeki yer alan türlü türlü yerlerden getirilmiş kimi süper zeka öğrencilerin de yapmış olduğu katkılar ile, son demlerine doğru gitmektedir. Yapılan bu çalışmayı teste tabii tutmak maksadıyla yapılmış olan deney sonrasında büyük bir kaza oluşur ve Bruce Banner, çok büyük miktarda radyasyona uğramıştır. Gama ışınları sebebiyle mutasyona uğrayan Bruce Banner, bu olaydan sonra hangi anda  sinir durumunu yaşar ise yeşil ve dev bir canavara döner. Bu onun canını sıkan bir durum olsa da yaşanan bu olaydan kurtulmasının bir yolu olmalıdır. Kurtulması için artık tek bir şansı, kontrol etmekte çok zorlanmış olduğu bu efsanevi gücü ile bir şekilde mücadele ederek onun dışarı çıkmasını engellemek olacaktır.

Fantastik ve Aksiyon türlerinin yansıtılmış olduğu Hulk filmi, sinema dünyasının bir numaralı ülkesi olan ABD yapımı bir filmdir. Yapımının üzerinden epeyi bir zaman geçen filmin ilk defa vizyondaki yerini tam 16 yıl öncesine denk gelen 22 Ağustos 2003 tarihinde aldığını görüyoruz. Film ile ilgili ön bir bilgi sahibi olmak için fragmana bir göz atmak yeterli olacaktır. Film gerçekten izlenmesi gereken başarılı bir yapıttır. Hala izlememiş olanların Hulk filmini mutlaka izlemesi gerekir. Filmin yapımında emeği geçen ve filmdeki en büyük emeği verenlerden biri ise Ang Lee olmuştur.

2 saat 20 dakika süreyle ve etkileyici sahneleriyle büyük beğeni toplayan Hulk, sürekli olarak izleyenlerde heyecan duygusunun güncel kalmasını sağlıyor. Filmin oyuncu kadrosunda birçok filmde karşımıza çıkan ünlü oyuncular yer alıyor. Hulk filminde rol alan oyuncular arasında Stan Lee, Eric Bana, Jennifer Connelly, NickNolte, Sam Elliott, JoshLucas, Paul Kersey ve Cara Buono yer alıyor. Hulk filminin başarılı senaryosunu yazan üç senarist bulunuyor. Bu isimlere baktığımız zaman ise James Schamus, John Turman ve Michael France yerini alıyor.

Filme Yorum Yaz