Rise Of Empires Ottoman

Rise Of Empires Ottoman filminin bilgileri

Ottoman Rising

Rise Of Empires Ottoman 2022 7.9 Yabancı Dizi
Film Süresi

44 Dakika

Kategori2022 FilmleriBelgesel FilmleriDram FilmleriTarihi FilmlerTürkçe DublajYerli ve Yabancı Diziler Yönetmen

n/A

Oyuncular

Cem Yigit Uzümoglu, Tommaso Basili, Selim Bayraktar, Birkan Sokullu, Osman Sonant, Tuba Büyüküstün, Ushan Çakir, Damla Sönmez, Ilayda Akdogan, Tugrul Tulek, Luca Marroco, Taro Emir Tekin, Deniz Ince, Coskun Altunbay, Masallah Baris

Dizi, Osmanlı Sultanı 2. Mehmed ve Konstantinopolis'i almak için yaptığı seferleri konu almaktadır. Rise Of Empires: Ottoman dizisi Netflix platformunda belgesel olarak gösterilmiş ve izleyenlerden tam not almıştır. Dizinin ikinci sezonu ise 29 Aralık 2022 tarihinde yayınlanması bekleniyor. Senaryo ve belgesel unsurlarının bir karışımını kullanan Rise Of Empires: Ottoman dizisi 15. yüzyılda Osmanlı hükümdarı olan Mehmed II'nin, nam-ı diğer Fatih Sultan Mehmed'in hikâyesini ele almaktadır. İlk sezonu yoğun ilgiyle karşılaşan dizinin yönetmen koltuğunda ise Emre Şahin oturmaktadır.

İlk sezonda, Mehmed'in Ağustos 1444'ten Eylül 1446'ya kadar süren iktidarı sırasında birçok fetihle savaştığı gösterilmektedir. Ayrıca Şubat 1451'den Mayıs 1481'e kadar hüküm sürmüştür. Hükümdarın hayatından hala gizli olan birçok olayları dizinin 2. Sezonunda detaylı bir şekilde göreceğiz. Beklenen en iyi şey ise dizinin Osmanlı hükümdarının yükselişine odaklanacak olmasıdır. Seyirci, tarihin sadece başlangıcı olan 1453'ü görecek ve İstanbul’un nasıl fethedildiğine şahit olacaktır. İkinci sezon daha çok imparatorluğun fethedilmesinin sonraki kısmına odaklanacak.

Hikâye, diğer krallıklarla olan savaş sahnelerini gösterecek ve diğer krallıkları becerisi ve gücüyle kazanma yoluna odaklanacaktır. Genellikle biri krala ihanet eder ve kral, taburunun gücünü de işaret eden kralla savaşır. Fatih Sultan Mehmed, Bizans İmparatorluğu'nu yener ve ardından Konstantinopolis'i yani günümüzdeki İstanbul'u kazanır. İnanılmaz yetenekleri ve başarıları ile tanınır. Dizi, 29 Mayıs 1453'te İstanbul'u kazandığı savaş sahnelerini gerçekçi bir şekilde öne çıkarmaktadır. Dizinin ikinci sezonunda Konstantinopolis'in nasıl yıkıldığını izleyeceğiz.

Ana karakterler büyük olasılıkla geri dönüyor, birkaç yeni yüz de olabilir. Cem Yiğit Üzümoğlu, Tommaso Basili (İmparator Constantine XI) ile birlikte Sultan Mehmed II olarak geri dönecek. Loukas Notaras rolünde Osman Sonant'ın yanı sıra Birkan Sokullu (Giovanni Giustiniani Longo), Therma Sphrantzes rolünde İlayda Akdoğan, Zaganos Paşa rolünde Ushan Çakır, Anlatıcı rolünde Charles Dance, George Sphrantzes rolünde oyuncu Tuğrul Tülek, Sultan 2. Murad rolünde oyuncu Tolga Tekin ve Selim Bayraktar (Çandarlı Halil Paşa) rol alacak.
Filme Yorum Yaz